Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ερώτηση Παγίδα


Λέει ο καλός ο υποψήφιος:

"Πώς βγάζεις χρήματα μ' αυτή τη δουλειά;" 

ή

"Πόσα χρήματα μπορώ να κερδίσω μ' αυτή τη δουλειά;"

Και ξαφνικά αρχίζετε να λέτε…

"Λοιπόν, χμμμ, υπάρχουν τα μπόνους και τα pins και οι πόντοι και οι προμήθειες - και είναι 5% σε 3 επίπεδα και αν γράψεις κάποιον κερδίζεις 100 € αλλά θα πρέπει να αγοράζεις ένα συγκεκριμένο ποσό κάθε μήνα... μπλα μπλα μπλα... είναι κάπως πολύπλοκο…"

Δείτε τι λέω εγώ. Και όλο αυτό γίνεται μέσα σε (περίπου) 15 δευτερόλεπτα...

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ : Πώς κερδίζεις χρήματα μ' αυτή τη δουλειά;

ΕΣΕΙΣ : "Λοιπόν, πες μου πρώτα πόσα χρήματα θέλεις να κερδίσεις και πόσο χρόνο θα μπορούσες να αφιερώσεις κάθε εβδομάδα. Μετά, θα σου δείξω τι χρειάζεται να κάνεις για να τα κερδίσεις αυτά, με βάση το πλάνο αμοιβών που έχουμε."

Λοιπόν, πόσα χρήματα θα ήθελες να κερδίζεις κάθε μήνα, σύμφωνα με το χρόνο που μπορείς να αφιερώσεις σ' αυτή τη δουλειά;

[ΚΑΝΤΕ ΠΑΥΣΗ περιμένοντας την απάντησή τους]

-

Δύο σκέψεις.

1. Ρωτάω πόσο χρόνο θα αφιέρωνε το μήνα (ή την εβδομάδα ή την ημέρα) γιατί αυτό θα μετριάσει τη σκέψη να ξεστομίσει ένα ποσό της τάξης των 10.000 € / μήνα αν ποτέ στη ζωή του μέχρι τώρα δεν έχει κερδίσει περισσότερα από 1.500 € / μήνα.

2. Μόλις μου πει ένα ποσό, είναι ευκολότερο να μπω στο πλάνο αμοιβών και να του εξηγήσω τι χρειάζεται να κάνει για να το κερδίσει.

Ορίστε πως :

Λέει ο υποψήφιος, "Θα ήθελα να κερδίζω 500 € / μήνα. Και μπορώ να αφιερώσω 10 ώρες την εβδομάδα"

Μπορείτε να προτείνετε δύο επιλογές που θα του δώσουν να καταλάβει την ιδέα.

ΕΣΕΙΣ : Υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνεις αυτό - 

1. Κάθε φορά που βρίσκεις έναν καινούργιο συνεργάτη και μπαίνει στην ομάδα δίνοντας 500 €, η εταιρία σε πληρώνει 100 €. Αν γράψεις λοιπόν πέντε τέτοιους συνεργάτες, θα κερδίσεις 500 € Αυτός είναι ο ένας τρόπος. Φυσικά θα σου δείξουμε πώς να το κάνεις.

2. Ένας άλλος τρόπος είναι να βρίσκεις πελάτες. Για κάθε κάθε πελάτη που παραγγέλνει μηνιαία 50 € σε πληρώνουν 20 €. Αν βρεις 25 πελάτες που παραγγέλνουν από 50 € το μήνα ο καθένας, θα σε πληρώνουν 500 € το μήνα (25 πελάτες Χ 20 €).

Αυτοί είναι οι δύο τρόποι για να κερδίσεις τα 500 €.

Νομίζεις ότι θα μπορούσες να το κάνεις αυτό αν σου δείχναμε τι να κάνεις;

Κάντε παύση και αφήστε τους να το επεξεργαστούν. Αν τους ακούγεται καλή η ιδέα, μπορείτε να συζητήσετε λίγο ακόμα. Θα περίμενα πριν αναφέρω περισσότερες λεπτομέρειες, μέχρι να μου πει πρώτα, με σιγουριά, ότι θα ήθελε να το κάνει.

Είναι καλύτερα να το κάνετε αυτό στην πρώτη επικοινωνία. Αυτό κάνω εγώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου