Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Ενώ Ενδιαφερόταν, Δε Ξανα-Επικοινώνησε. Τώρα;


Ε : Πώς το χειρίζεσαι όταν κάποιος είπε ότι ενδιαφέρεται και μετά δεν σου ξανατηλεφωνεί;

Α : Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν γεμάτη την καθημερινότητά τους με πολ-λούς περισπασμούς και υποχρεώσεις. Εμείς πραγματικά σπάνια γνωρίζουμε τι μπορεί να συμβαίνει στη ζωή κάποιου. Υπάρχουν 100 πιθανοί λόγοι για τους οποίους δεν μπορεί να σας ξανατηλεφωνήσει. Το πιο σημαντικό είναι ότι δε θα πρέπει να το ερμηνεύσετε διαφορετικά από το ότι δεν είναι η κατάλληλη χρο-νική στιγμή γι’ αυτούς. Μπορεί να τους έπεισε κάποιος φίλος ή συγγενής ότι δε θα πρέπει να το κάνουν. Μπορούν να έλαβαν πρόσφατα κάποια τραγικά νέα. Μπορεί να είναι σε κάποιο οικογενειακό ταξίδι ή να βιώνουν υπερβολική οικο-νομική πίεση.

Η συμβουλή μου είναι...

Να τους κρατήσετε στη λίστα σας και να συνεχίσετε να κρατάτε επαφή. Μην τους πιέζετε. Μπορείτε να στείλτε μια κάρτα, να κάνετε ένα τηλεφώνημα κατά περιόδους, να στείλετε ένα email κλπ. Αν υπάρχουν κάποιες ειδικές ενημερώ-σεις ή νέα από την εταιρεία σας, κρατήστε τους ενήμερους. Κάποια στιγμή μπο-ρεί να το ξαναδούν, αλλά για τώρα σημειώστε στο αρχείο τους "όχι τώρα, ίσως αργότερα” (ότι δεν είναι να ξεκινήσουν τώρα και ίσως το κάνουν αργότερα).

Για να έχετε μια μεγάλη και αναπτυσσόμενη επιχείρηση δικτυακού μάρκετινγκ, θα πρέπει να μην είστε προσκολλημένοι στο αποτέλεσμα. Μπορεί να είναι απογοητευτικό και χρειάζεται πολλή υπομονή. Είχα πολλές περιπτώσεις ανθ-ρώπων που για μήνες δεν έκαναν τίποτα και απλά επειδή κρατούσα μία χαλαρή επαφή μαζί τους, τελικά αναστήθηκαν και αποφάσισαν να το ξαναδούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου