Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

"Τι είναι το MLM" - Πως να Απαντήσετε σε 30 Δευτερόλεπτα


Μερικές φορές οι απαντήσεις που δίνετε σε ερωτήσεις των υποψηφίων σας δε χρειάζεται να είναι μακροσκελείς προκειμένου να περάσετε αποτελεσματικά τις ιδέες σας. Σε αυτή την M.L.M. συμβουλή θα μάθετε μια απλή και αποτελεσματική απάντηση 30 δευτερολέπτων στην ερώτηση "Τι είναι το M.L.M.". Η απάντηση αυτή θα βγάζει ακόμη και σε πολυεκατομμυριούχους και σε επαγγελματίες.

Πριν σας δώσω το πώς να απαντάτε στην ερώτηση "Τι είναι το M.L.M." θα σας πω μια σύντομη ιστορία. Νομίζω θα σας βοηθήσει.


Έπαιζα γκολφ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με έναν πολυ-εκατοεκατομμυριούχο τον οποίο γνωρίζω εδώ και ένα χρόνο περίπου. Όταν συναντηθήκαμε για πρώτη φορά, το άτομο που μας σύστησε του είπε ότι ασχολούμουν με το δικτυακό μάρκετινγκ. Λίγο αργότερα, τον ρώτησα αν ήξερε τι ήταν το δικτυακό μάρκετινγκ. Μου απάντησε,"Ναι, είναι σαν την Amway, σωστά;" Απάντησα, "Ναι, κάτι παρόμοιο".

Είπε ότι το γνώριζε. Μπορούσα να καταλάβω πως όταν ανέφερε την Amway "έγειρε το σώμα του προς τα πίσω", σαν να ευχόταν να μην αρχίσω μία παρουσίαση. Δεν είπα τίποτα άλλο, το οποίο ήταν ο σωστός τρόπος για να το χειριστώ. (Δεξιότητα Επικοινωνίας #4 : Χρησιμοποιήστε τη σωστή ποσότητα δυναμισμού - από το Professional Inviter).

Είμαστε καλοί φίλοι από τότε και έχουμε βρεθεί σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, ανταλλάξαμε ιδέες επενδύσεων σε μετοχές και περιστασιακά παίξαμε ξανά γκολφ.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με ρώτησε, "Tim, ξέρω τι είναι το MLM ... αλλά δεν καταλαβαίνω πραγματικά τι είναι. Μπορείς να μου το περιγράψεις με πολύ απλούς όρους;"

Επιτρέψτε μου εν συντομία να σημειώσω κάτι και έπειτα θα συνεχίσω. Του πήρε ένα χρόνο για να νιώσει αρκετά άνετα μαζί μου και να ξέρει ότι δεν θα του κάνω μια παρουσίαση! Αν θυμάστε από τη φάση του Χαιρετισμού στο Professional Inviter, αναφέρω ότι ένας σωστός χαιρετισμός διαρκεί όσο διάστημα χρειάζεται! Ας συνεχίσουμε με την ιστορία ...

Ο φίλος μου ήταν έτοιμος να χτυπήσει τη μπάλα γκολφ όταν μου έκανε αυτή την ερώτηση σχετικά με το δικτυακό μάρκετινγκ, έτσι του απάντησα, "Χμμ, επιτρέψτε μου να το σκεφτώ όση ώρα χτυπάς τη μπάλα σου".

Γιατί να τον διακόψω όταν η προσοχή του ήταν στραμμένη σε κάτι άλλο; Και, γιατί να έχανα τα λόγια μου με κάποιον που ξέρω ότι δε με προσέχει, σωστά;

Χτύπησε μπάλα του γκολφ και χτύπησα κι εγώ τη δική μου και ανεβήκαμε στο αυτοκινητάκι του γκολφ και προχωρήσαμε. Πήρα την κάρτα του σκορ και τη γύρισα από την πίσω πλευρά και σχεδίασα ένα μικρό σχεδιάγραμμα.

Γνωρίζοντας το παρελθόν του και γνωρίζοντας ότι έχει μερικές εταιρείες του είπα το εξής ενώ το σχεδίαζα : "Σε μια παραδοσιακή εταιρία έχεις ένα κτίριο - το ίδιο υπάρχει και με μια εταιρία δικτυακού μάρκετινγκ". Το έκανα αυτό ενώ σχεδίαζα ένα κτίριο.

"Επίσης υπάρχει ο Πρόεδρος, οι αντιπρόεδροι, τα μεσαία στελέχη και το προσωπικό για τη λειτουργία της εταιρείας - το ίδιο ισχύει και στο δικτυακό μάρκετινγκ". Το έκανα αυτό σχεδιάζοντας ένα οργανόγραμμα.

"Αλλά εδώ είναι που είναι διαφορετικό σε μια παραδοσιακή εταιρία, αν έχεις 50 εκατομμύρια δολάρια για να διαφημίσεις και να προωθήσεις το προϊόν σου, σε ποιον δίνεις αυτά τα χρήματα; Τα ξοδεύεις στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και σε έντυπες διαφημίσεις συχνά με μαρτυρίες από celebrities". Τότε έγραψα μερικές αμοιβές που παίρνουν κάποιοι celebrities για να προωθήσουν κάποια προϊόντα.

Τότε του εξήγησα, "Στο δικτυακό μάρκετινγκ ξοδεύουμε τα ίδια 50 εκατομμύρια δολάρια, αλλά σε απλούς ανθρώπους που μαθαίνουν καλά τα προϊόντα και μαθαίνουν πώς να τα πουλάνε. Ένας celebrity ποτέ δε μαθαίνει το προϊόν - απλά γυρίζει μερικά διαφημιστικά".


Η απάντησή του ήταν, "Ουάου - δεν το ήξερα αυτό ... αλλά είναι απολύτως λογικό. Δεν το ήξερα έτσι το MLM. Ίσως πρέπει να χρησιμοποιήσω το δικτυακό μάρκετινγκ και σε ορισμένες από τις εταιρίες μου".


Τώρα, πρέπει να καταλάβετε ότι υπήρχαν πολλά που "συνέβαιναν" πέρα από αυτή την απλή εξήγηση των 30 δευτερολέπτων.

Χρησιμοποίησα τις 10 Δεξιότητες Επικοινωνίας και επίσης χρησιμοποίησα το πρώτο βήμα της Φόρμουλας Πρόσκλησης (και τα δύο βρίσκονται στο Professional Inviter).

Αν αυτός ο κύριος ασχοληθεί ποτέ με το δικτυακό μάρκετινγκ ή το χρησιμοποιήσει στην επιχείρησή του, πραγματικά δεν με νοιάζει. Είναι ένας εκπληκτικός άνθρωπος και μου αρέσει να κάνω παρέα μαζί του. Αλλά αυτό που συνέβη είναι κάτι που ελπίζω να συμβεί σε όλους εσάς - ότι όλοι θα μοιράζονται το Δικτυακό Μάρκετινγκ με επαγγελματικό τρόπο, έτσι ώστε οι άνθρωποι θα κατανοήσουν καλύτερα αυτό τον υπέροχο κλάδο!

Ελπίζω να χρησιμοποιήσετε αυτή τη συμβουλή και να μπορείτε πλέον να εξηγήσετε εύκολα τι είναι το M.L.M. όταν μιλάτε με τους υποψηφίους σας, έτσι ώστε και αυτοί να έχουν μια καλύτερη κατανόηση αυτού του υπέροχου κλάδου.


Μετάφραση : Θεόδωρος Αραμπατζής


Εάν σας ενδιαφέρει να αρχίσετε την αποταμίευση σε Χρυσό και ταυτόχρονα την Οικονομική σας Ανεξαρτησία, πατήστε την παρακάτω εικόνα και στην επιλογή Join κάντε την Προεγγραφή σας. Είναι ΔΩΡΕΑΝ


ή επικοινωνήστε μαζί μου στα παρακάτω

Μάνος

Τηλ. : +30 6944147094 (09:00 έως 21:00 κάθε μέρα εκτός Κυριακής)
e-mail : manxania69@gmail.com (365 ημέρες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου