Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Η κρίση στην Κύπρο στρέφει τους επενδυτές στο χρυσό


Η κυπριακή τραπεζική κρίση που τείνει να εξελιχθεί σε μαζική κρίση της ευρωζώνης, στρέφει τους επενδυτές αυξάνοντας τη ζήτηση για χρυσό παγκοσμίως.

Σε έρευνα που πραγματοποίησε το YouGov ένα ίδρυμα το οποίο ασχολείται με έρευνες ανάμεσα σε 2.000 επενδυτές για το CoinInvestDirect.com  διαπίστωσε πως το 11% πρόκειται να επενδύσει σε χρυσό λέγοντας επιπρόσθετα πως την απόφαση αυτή πήραν ύστερα από την κρίση στην Κύπρο, ενώ ένας στους τέσσερις συμμερίστηκαν αυτή την άποψη.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Telegraph ο Daniel Marburger διευθυντής στο 
Jewellers Trade Services Partners (JTS) είπε πως η ζήτηση για χρυσά νομίσματα από τότε που ξεκίνησε η κρίση στην Κύπρο επικεντρώνεται στα νομίσματα της λίρας Αγγλίας της μιας ουγκιάς.

«Η κατάσταση στην Κύπρο έτσι όπως εξελίχθηκε αναζωπύρωσε την κρίση χρέους που μαστίζει την ευρωζώνη. Σε καιρούς όπως αυτούς οι άνθρωποι νιώθουν μια επενδυτική και αποταμιευτική έλξη για προϊόντα χρυσού καθώς ο χρυσός αποτελεί το απόλυτο μέσο συναλλαγής σε καιρούς οικονομικής κρίσης», είπε ο Marburger για να συνεχίσει :

«Το προταθέν κλάδεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες όχι μόνο κλόνισε την εμπιστοσύνη στην €ζώνη αλλά επέδειξε και την εύθραυστη φύση των αποταμιευτικών καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα. Βάσει της εμπειρίας μας οι πελάτες μας νιώθουν την έλξη για επενδύσεις σε χρυσό γιατί είναι το μοναδικό μέσο το οποίο εξασφαλίζει τον επενδυτή από ξαφνικές αλλαγές σε άλλα είδη συναλλαγής, και σε αντίθεση με τα χαρτονομίσματα, ο χρυσός δεν πρόκειται ποτέ να χάσει την εγγενή του αξία».


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πατήστε την παρακάτω εικόνα και στην επιλογή Join κάντε την Προεγγραφή σας. Είναι ΔΩΡΕΑΝ

ή επικοινωνήστε μαζί μου στα παρακάτω

Μάνος

Τηλ. : 6944147094 (09:00 έως 21:00 κάθε μέρα εκτός Κυριακής)


e-mail : manxania69@gmail.com (365 ημέρες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου