Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Ξεγράψτε το «δεν μπορώ» και «δεν γίνεται» από τη ζωή σας!


Η ιστορία έχει αποδείξει ότι μέσα σε έναν αρνητικό κόσμο όπου το «δεν γίνεται» είναι από τις πιο συνηθισμένες προτάσεις του λεξιλογίου μας, ανέκαθεν υπήρχαν εκείνοι οι άνθρωποι που αφιέρωσαν τη ζωή τους για να αποδείξουν το αντίθετο. Αν άνθρωποι όπως ο Τόμας Έντισον άκουγαν τους «ειδικούς» της εποχής τους, σίγουρα ο πολιτισμός μας δεν θα είχε φτάσει στο σημερινό του επίπεδο.

Και υπάρχουν αποδείξεις γι’ αυτό. Οι δηλώσεις που ακολουθούν, έχουν ληφθεί από επίσημα έγγραφα, εφημερίδες και περιοδικά ευρείας κυκλοφορίας στην εποχή τους. Κοιτάξτε λοιπόν τι έλεγαν οι τότε «εμπειρογνώμονες» :

1840 – «Αν κάποιος ταξιδέψει με ταχύτητα 30 μιλίων την ώρα, θα πεθάνει σίγουρα από ασφυξία» (!)

1878 – «Το ηλεκτρικό φως είναι ανάξιο κάθε σοβαρής προσοχής» (!)


1901 – «Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να πετάξει ο άνθρωπος με κάποια μηχανή» (!)

1926 – Επιστήμονας : «Η ανόητη ιδέα ενός ταξιδιού στο φεγγάρι, είναι πρακτικά αδύνατη» (!)

1930 – Άλλος επιστήμονας : «Η παραγωγή πυρηνικής ενέργειας είναι εντελώς αδύνατη» (!)

Πάντα υπήρχαν άνθρωποι που έλεγαν «δεν μπορεί να γίνει αυτό». Ακόμα και εμπειρογνώμονες έκαναν λάθος, και το χειρότερο είναι ότι το 99% των ανθρώπων τούς πίστευε.

Οφείλουμε ευγνωμοσύνη σ’ εκείνους τους ασυμβίβαστους, όπως οι αδελφοί Ράιτ και ο Έντισον, που δεν αποδέχθηκαν τη γνώμη της πλειοψηφίας.

Μπορείτε να είστε σίγουροι για ένα πράγμα : οι άνθρωποι που έκαναν τις παραπάνω δηλώσεις, δεν γνώριζαν ή δεν είχαν κατανοήσει έναν από τους σημαντικότερους φυσικούς νόμους του σύμπαντος : «Οτιδήποτε μπορείς να σκεφτείς και να πιστέψεις, μπορείς και να το πραγματοποιήσεις» !

Το ανθρώπινο μυαλό μπορεί να συλλάβει πολλά πράγματα, αλλά το να τα πιστέψει είναι κάτι διαφορετικό. Μπορεί να συλλάβετε την ιδέα να κερδίσετε ένα εκατομμύριο ευρώ μέσα στον επόμενο χρόνο, αλλά αν δεν το πιστέψετε πραγματικά στην καρδιά σας, δεν θα το δείτε ποτέ να πραγματοποιείται. Το κλειδί είναι η πίστη. Και η πίστη είναι το κύριο συστατικό μιας ευτυχισμένης και επιτυχημένης ζωής.

Η πίστη είναι μεγάλη δύναμη, και όταν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να κινητοποιήσει τον άνθρωπο για να πετύχει σπουδαία πράγματα. Ο Δημιουργός μας, μας έδωσε την επιλογή να ζήσουμε σε δύο κόσμους : τον θετικό ή τον αρνητικό. Έναν κόσμο όπου «μπορείτε» να εκπληρώσετε τα όνειρα της ζωής σας ή έναν κόσμο όπου «δεν μπορείτε» να πετύχετε τίποτα, εξαιτίας ενός εκατομμυρίου συνηθισμένων δικαιολογιών που σας εμποδίζουν.

Σταματήστε να σκέφτεστε όλους τους λόγους που «δεν μπορείτε» να κάνετε κάτι, και αρχίστε να σκέφτεστε όλους τους λόγους για τους οποίους «μπορείτε» να το πετύχετε. Αποφασίστε τώρα ότι θα γίνετε μέλος της ομάδας των επιτυχημένων ανθρώπων που ζουν σε ένα θετικό κόσμο - άλλωστε είναι πολύ πιο δύσκολο να ζείτε διαφορετικά. Ξεγράψτε το «δεν μπορώ» και το «δεν γίνεται» από τη ζωή σας και αποφασίστε να ζήσετε με πίστη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου