Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Πυραμίδα ή Δκτυακό Μάρκετιγκ; Ποιες είναι οι διαφορές τους;


Μόλις πριν λίγο καιρό ξεκινήσατε την επιχείρησή σας MLM και ακούτε τη φράση "Είναι πυραμίδα!" Ή το ερώτημα "Είναι πυραμίδα;"

Η αντίρρηση "πυραμίδα" εμφανίζεται επειδή οι άνθρωποι δεν έχουν καμία γνώση, ελλιπείς γνώσεις ή λανθασμένες γνώσεις σχετικά με το
 MLM και τις πυραμίδες. Παρακαλώ παρατηρήστε ότι έγραψα "πυραμίδα" εκεί. Με άλλα λόγια, ένα άτομο μπορεί να πιστεύει ότι το MLM είναι πυραμίδα, επειδή δεν γνωρίζει τι είναι μια πυραμίδα. 

Όταν ο γιος μου ήταν μικρός του έδειχνα ένα αυτοκίνητο και έλεγα την λέξη "αυτοκίνητο". Σύντομα το κατάλαβε και όταν έδειχνε ένα αυτοκίνητο, έλεγε "αυτοκίνητο". Μετά, έδειξε ένα λεωφορείο και είπε "αυτοκίνητο". Είπα "Όχι, λεωφορείο." Δεν με πίστεψε. Γιατί; Επειδή είχε ήδη ορίσει οτιδήποτε μετακινείται σε τέσσερις τροχούς ως αυτοκίνητο! Σας έχουν τύχει υποψήφιοι που έχουν ήδη ορίσει το MLM ως πυραμίδα;


Για να το λύσω αυτό βρήκα ένα αυτοκίνητο και ένα λεωφορείο παρκαρισμένα το ένα δίπλα στο άλλο και του έδειξα τα χαρακτηριστικά που ήταν διαφορετικά και τα χαρακτηριστικά που ήταν ίδια. Τότε μόνο ο γιος μου μπορούσε να ορίσει εάν αυτό που έβλεπε ήταν αυτοκίνητο ή λεωφορείο.

Παρομοίως κι 
ΕΣΕΙΣ πρέπει να γνωρίζετε τι είναι πυραμίδα ώστε να μπορείτε να δείξετε τις διαφορές ανάμεσα σε μια πυραμίδα και στο MLM (δικτυακό μάρκετινγκ) στον υποψήφιό σας.

Αυτό το άρθρο θα εξηγήσει τις διαφορές ανάμεσα στις πυραμίδες και στο MLM.

Πυραμίδα : Η λέξη πυραμίδα έχει απλά καταλήξει να σημαίνει μια επιχείρηση που φαίνεται απάτη.

Απάτη : Ένα δόλιο επιχειρηματικό πλάνο. Δόλος είναι η πρόθεση εκτέλεσης άδικης πράξης. Εξαπατώ σημαίνει κοροϊδεύω.

ΔΕΔΟΜΕΝΟ : Δεν υπάρχει δραστηριότητα (χρηματιστήριο, φιλανθρωπίες, εταιρίες, γιατροί, θρησκείες, 
MLM, κυβέρνηση κλπ.) που δεν έχει ιστορικό με απατηλές δραστηριότητες.

Όταν κοιτάτε τις απάτες είναι σημαντικό να εντοπίσετε την πραγματική πηγή που δημιουργεί την απάτη, υπάρχει ΠΑΝΤΑ τουλάχιστον ΕΝΑΣ άνθρωπος.

Πηγή : Κάποιος που προκαλεί, δημιουργεί ή ξεκινάει κάτι.

Εάν κάποιος σκοτώσει έναν άνθρωπο με μια πέτρα, μην κατηγορείτε την πέτρα! Η πέτρα δεν είναι η πηγή και δεν σκότωσε αυτή τον άνθρωπο. Ένας άνθρωπος με κακές προθέσεις είναι η πηγή και ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ την πέτρα για να προκαλέσει κακό.

Εάν ένας απατεώνας χρησιμοποιεί το τηλεμάρκετινγκ για να αποπλανήσει τα θύματά του σε μια απάτη, μην κατηγορείτε το τηλέφωνο. Ο απατεώνας (ένα άνθρωπος) είναι η πηγή και ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ το τηλέφωνο για να αναπτύξει την απάτη του.

Εάν ένας απατεώνας (ένας άνθρωπος) χρησιμοποιεί το 
MLM για να αναπτύξει την απάτη του, μην κατηγορείτε το MLM.

Μια βιομηχανία δεν μπορεί να είναι απάτη αφού δεν έχει την ικανότητα να εξαπατήσει ανθρώπους. Μόνο οι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να εξαπατήσουν κάποιον.

Ο ένοχος στις πυραμίδες δεν είναι το 
MLM. Ο ένοχος είναι οι ανήθικες δραστηριότητες ενός ανθρώπου ή μιας ομάδας.

Ο λόγος που οι απάτες μερικές φορές χρησιμοποιούν το
 MLM είναι επειδή το MLM είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να διανείμει κάποιος οτιδήποτε.

Παράνομο Σχήμα Πυραμίδας

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Pyramida.jpg
Εμφανίσεις:  1311
Μέγεθος:  37,5 KB

Μια παράνομη επιχείρηση που εμπεριέχει την ανταλλαγή χρημάτων πρωταρχικά για την εγγραφή ανθρώπων στο σχήμα, συνήθως χωρίς να υπάρχει ως αντάλλαγμα κάποιο προϊόν ή υπηρεσία.

Μερικές φορές μπορεί να φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο προϊόν, αλλά αυτό είναι μόνο για να «δείχνει» σαν μια πραγματική επιχείρηση. Οι άνθρωποι που επιθυμούν το προϊόν εκτός της πυραμίδας είναι λίγοι ή μπορούν να πάρουν το προϊόν από αλλού σε φθηνότερη τιμή.

Εάν με γράφατε στην επιχείρησή σας και πλήρωνα 300? για να μπω ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΪΟΝ ΑΝΑΛΟΓΗΣ ΑΞΙΑΣ ΩΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ αυτό θα μπορούσε να είναι μια παράνομη πυραμίδα.

Δεν σημαίνει όμως ότι το
 MLM είναι παράνομη πυραμίδα επειδή οι άνθρωποι γράφουν άλλους ανθρώπους στη δουλειά. Τα ψιλά γράμματα ανάμεσα στο νόμιμο MLM και σε ένα παράνομο πυραμιδικό σχήμα (σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου – FTC) είναι η ανταλλαγή ενός πραγματικού προϊόντος.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  MLM.jpg
Εμφανίσεις:  1977
Μέγεθος:  43,5 KB

Ωστόσο, εάν με γράφατε και αγόραζα προϊόντα αξίας 300? για να δω αν θέλω να κάνω τη δουλειά, τότε αυτό δεν είναι παράνομη πυραμίδα εφόσον το προϊόν είναι ένα «πραγματικό» προϊόν και όχι κάποιο αντικείμενο χωρίς αξία.

Οι περισσότερες νόμιμες εταιρίες
 MLM δίνουν 100% επιστροφή χρημάτων εντός 30 ημερών για τα προϊόντα εάν δεν σας αρέσουν. Και αν αγοράσετε στοκ για να το πουλήσετε και μετά αλλάξετε γνώμη για τη δουλειά, οι περισσότερες νόμιμες εταιρίες MLM θα σας δώσουν πίσω το 90% των χρημάτων που πληρώσατε για τα προϊόντα αυτά.

Οπότε η κύρια διαφορά ανάμεσα σε μια παράνομη πυραμίδα και μια νόμιμη εταιρία 
MLM είναι ότι η πυραμίδα δεν έχει «πραγματικό» προϊόν. Μια νόμιμη εταιρία MLM έχει ένα πραγματικό προϊόν που επιθυμεί ο κόσμος που είναι εκτός της επιχείρησης.

Μια άλλη διαφορά που ψάχνει η FTC (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου) για να καθορίσει εάν μια εταιρία είναι πυραμίδα είναι το πώς διεξάγεται η δουλειά. Εάν υπάρχει πολύ παραπλανητική διαφήμιση (λένε ότι κάποιος μπορεί να βγάλει πολλά χρήματα με λίγη ή καθόλου δουλειά) ή αν η έμφαση δίνεται μόνο στην στρατολόγηση νέων ατόμων αντί να υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα στην ανεύρεση πελατών και στην ανεύρεση συνεργατών – τότε θα μπορούσε να είναι πυραμίδα.

Βλέποντας τις πυραμίδες αντικειμενικά

Μερικές φορές μου αρέσει να δείχνω ότι δίνεται πολύ αρνητική έμφαση στις παράνομες πυραμίδες, αλλά αν το δείτε αντικειμενικά σε σύγκριση με άλλες βιομηχανίες τότε θα δείτε ότι είναι τελικά υπερβολική έμφαση. Ο τρόπος με τον οποίο βάζω τις πυραμίδες σε αντικειμενική σκοπιά είναι δείχνοντας τις απώλειες που προκαλούνται από πυραμίδες σε αντίθεση με τις απώλειες που προκαλούνται από άλλες δραστηριότητες. Κοιτάξτε την παρακάτω εικόνα :

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  stocks-vs-MLM.jpg
Εμφανίσεις:  988
Μέγεθος:  22,3 KB

Όπως μπορείτε να δείτε, οι πυραμίδες δεν προκαλούν πολλές χρηματικές απώλειες σε σύγκριση με άλλες δραστηριότητες.

Μην παρεξηγείτε το σχόλιό μου για τις πυραμίδες – δεν μου αρέσουν καθόλου. Θέλω να εξαλειφθούν. Αλλά τους δίνεται υπερβολική έμφαση σε σύγκριση με το πού χάνει ο κόσμος τα περισσότερα χρήματα.

1 σχόλιο: