Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

ΦΙΛΙΑ - ΣΧΕΣΗ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΗΓΕΣΙΑ


Του John Milton Fogg

Το Δικτυακό Μάρκετινγκ έχει να κάνει με την Προσωπική Ανάπτυξη, επειδή είναι μια επιχείρηση του Στέλνω και Λαμβάνω. Είναι Στέλνω Φιλία, Στέλνω Σχέση, Στέλνω Συνεργασία και Στέλνω Ηγεσία, και όταν τα κάνεις αυτά σωστά, τότε Λαμβάνεις (ανάμεσα σε πολλά άλλα πράγματα) μια επιταγή.

Όσο καλύτερος είσαι σε όλες αυτές τις «αποστολές» τόσο περισσότερα θα λαμβάνεις και τόσο μεγαλύτερη θα είναι η επιταγή σου.

Αυτή η ιδέα με απασχολεί μέρα και νύχτα.

Για να τα δούμε και με τα ακρωνύμια τους :

R is for Relationshipping
F is for Friendshipping
P is for Partnershipping
L is for Keadershipping


«Ως Network Marketers βρίσκεστε στον κλάδο των Σχέσεων. Αυτό κάνετε για να εξασφαλίσετε τα προς το ζείν. Δημιουργείτε και Συντηρείτε Σχέσεις. Σε αυτό τον κλάδο αυτή είναι η Νο1 ΔΟΥΛΕΙΑ. Και όπως σας είπα και πριν, αναπτύσσετε αυτές τις σχέσεις σε Φιλίες. Και όταν κάνετε αυτές φιλίες, Συνεργασίες, αυτό το ονομάζουμε Sponsoring. Τότε μετασχηματίζετε τις Συνεργασίες σας πολλαπλασιάζοντας τες σε δεκάδες, εκατοντάδες, ακόμη και χιλιάδες (αν είστε πολύ καλοί) περισσότερες Συνεργασίες για να δημιουργήσετε έναν Δικτυακό Οργανισμό και αυτό το καταφέρνετε με την Ηγεσία».

Πείτε μου αν κάνω λάθος.

Ωραία λοιπόν. 

Η εξεύρεση υποψηφίων έχει να κάνει με το να μπαίνουμε σε μια σχέση, σωστά;

Έτσι θα πρέπει να είναι. Κτίσε τη συσχέτιση. Κάνε ερωτήσεις. Αποκάλυψε τα όνειρα τους και τις φιλοδοξίες τους, το Γιατί τους. Άτομο με άτομο. Ένας με έναν.

Στείλε Σχέση
Το Δικτυακό Μάρκετινγκ ΕΙΝΑΙ μια Επιχείρηση Σχέσεων.
Το ξέρω καλά αυτό.
Διαφωνεί κανείς με αυτή τη θέση;
Ωραία.

Στέλνω Φιλία
Αν ανοίγατε ένα εστιατόριο ή σαλόνι ομορφιάς ή κατάστημα με ποδήλατα, ποιοι θα ήταν οι πρώτοι σας πελάτες; Φίλοι και οικογένεια σωστά; Θέλουμε οι πελάτες μας να είναι φίλοι μας. Θέλουμε οι υποψήφιοί μας να είναι φίλοι μας. Θέλουμε οι διανομείς μας να είναι φίλοι μας. Και τι κάνουμε : στρατολογούμε τους εχθρούς μας και αυτούς που απεχθανόμαστε στο σχολείο και στις δουλειές μας;

Όχι βέβαια.

Ο μόνος λόγος που προσεγγίζουμε αυτούς τους άγνωστους στην λεγόμενη «κρύα αγορά» είναι «επειδή τέλιωσες με τους φίλους ή αυτοί σε τέλειωσαν». 

Άρα πρέπει να βρεις καινούργιους φίλους.

Αυτό είναι το Δικτυακό Μάρκετινγκ. Δεν χρειάζεται να εργάζεσαι με άτομα που δεν σου αρέσουν. Δεν χρειάζεται να κάνεις εξεύρεση και να γίνεσαι ανάδοχος ανθρώπων που δεν θέλεις. Και αυτό που στην πραγματικότητα θέλεις είναι να περπατάς στις παραλίες του κόσμου με άτομα με τα οποία είσαι φίλος, έτσι δεν είναι;

Στέλνω Συνεργασία
Ο Υποψήφιος λέει : "Γιατί μου κάνεις όλες αυτές τις ερωτήσεις;"
Αυτός που κάνει την Εξεύρεση απαντά : «Είμαι Δικτυωτής. Διατηρώ επιτυχημένη την επιχείρηση μου βρίσκοντας έξυπνα, φιλόδοξα αυθεντικά εξαιρετικά άτομα που νοιάζονται για τους άλλους και τους ζητών να γίνουν οι νέοι μου Επιχειρηματικοί Συνεργάτες. Προσπαθώ λοιπόν να δω αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία».

Όταν έχεις γίνει Φίλος κάποιου, είναι εύκολο τότε να του/της προσφέρεις την ευκαιρία μιας Συνεργασίας. "Κοίτα Φίλε. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στην επιχείρηση μου και να πεις τι νομίζεις;".

Και βέβαια δεν μπορείς να πετύχεις στο Δικτυακό Μάρκετινγκ χωρίς ένα σκάφος γεμάτο από Συνεργάτες - Πελάτες/Συνεργάτες, τους Upline Συνεργάτες σου, Downline, Cross-line, όλα τα άτομα της υποστήριξης των γραφείων τα οποία να είναι σε συνεργασία μαζί σου.

Το Δικτυακό Μάρκετινγκ είναι η επιχείρηση που λιγότερο από οποιαδήποτε άλλη μπορεί να γίνει κάνοντας την μόνος σου. Απλά δεν μπορείς να την κάνεις μόνος σου. Προχώρα λοιπόν. Ο ανάδοχος και ο ανάδοχος του κλπ. Οι Συνεργασίες και πολλοί «εμείς» είναι απαραίτητοι.

Στέλνω Ηγεσία
Κάνεις δεν πρόκειται να διαφωνήσει με αυτό : Η Ταχύτητα του Ηγέτη είναι η ταχύτητα της ομάδας. Οι ηγέτες δείχνουν τον δρόμο. Οι ηγέτες στη σκηνή παραλαμβάνουν βραβεία. Και έτσι συνεχίζεται.

Έχουμε λοιπόν

Στέλνω Σχέση, Στέλνω Φιλία, Στέλνω Συνεργασία, Στέλνω Ηγεσία.

Και πραγματικά. Σκέψου. Τι άλλο κάνεις; Τι άλλο διδάσκεις και εκπαιδεύεις τα άτομα σου, από το να βγουν στην αγορά και να γίνουν καλοί σε αυτά τα 4 πράγματα;

Είναι για το Δικτυακό Μάρκετινγκ οι τέσσερεις ιππείς της Ακρόπολις ή η Αποκάλυψη.

Στέλνω Σχέση, Στέλνω Φιλία, Στέλνω Συνεργασία, Στέλνω Ηγεσία.

Γι' αυτό η Προσωπική Ανάπτυξη και Εξέλιξη παίρνουν τόσο μεγάλη προσοχή σε αυτή την επιχείρηση. Πρόκειται για το πως κάνεις τα άτομα σου να γίνονται καλοί σε όλο αυτό το υλικό της Αποστολής. Και πρέπει εκείνοι αλλά και εσύ να γίνεστε καλοί σε αυτά επειδή :

«Το Δικτυακό Μάρκετινγκ αφορά εξολοκλήρου την Προσωπική Ανάπτυξη, επειδή είναι μια επιχείρηση Αποστολής και Λήψης. Είναι Στέλνω Φιλία, Στέλνω Σχέση, Στέλνω Συνεργασία, Στέλνω Ηγεσία και όταν τα κάνεις όλα αυτά καλά και σωστά, τότε Λαμβάνεις (ανάμεσα σε πολλά άλλα) μια επιταγή. Όσο καλύτερος  είσαι σε όλες αυτές τις «Αποστολές» τόσο περισσότερα θα λαμβάνεις και τόσο μεγαλύτερη θα είναι η επιταγή σου».

Έτσι έχουν τα πράγματα.

Όπως είπα, αυτά τα έγραψα εδώ και 10 χρόνια. Είναι περίεργο το πως κάποια πράγματα αλλάζουν και πόσο κάποια άλλα μένουν ίδια.
_____________________________________________________

Οι απόψεις του μέντορα μου John Milton Fogg με εκφράζουν 100%.
Τις εφαρμόζω στο δικτυακό coaching/mentoring καθημερινά.
Είναι αυτές που ξεχωρίζουν όσοι θεωρούν το δικτυακό μάρκειτνγ, λαχείο και μέθοδο γρήγορου πλουτισμού, από εκείνους που το βλέπουν και το αναπτύσσουν ως μια επιχείρηση σχέσεων και ανάπτυξης.

Μιχαήλ Μαυροβουνιώτης
Coaching/Mentoring

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου