Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Αυτοπειθαρχία σε 5 Προτάσεις


1. Να έχετε ένα ισχυρό λόγο -όταν δυσκολεύουν τα πράγματα, αν δεν έχετε ένα ισχυρό λόγο- ένα ισχυρό κίνητρο, τότε δεν πρόκειται να το κρατήσετε.
- Αν το κάνετε γιατί "ακούγεται καλή ιδέα" ή επειδή "το κάνουν και άλλοι", τότε αυτό δεν αρκεί για να το συνεχίσετε όταν θα δυσκολέψουν τα πράγματα. Βρείτε το "γιατί" σας και βάλτε το μπροστά σας για να το βλέπετε συνεχώς. Για ποιο λόγο το κάνετε;

2. Ξεκινήστε με λίγα, με μία μικρή υπόσχεση στον εαυτό σας για να κάνετε ένα μικρό πράγμα κάθε μέρα, την οποία δεν πρόκειται να παραβείτε.

- Δείτε τι μπορείτε να κάνετε στις επόμενες 7 ημέρες για να πάει την επιχείρησή σας πιο μπροστά. Κάντε ένα μικρό και εφικτό βήμα. Μην προσπαθείτε να αλλάξετε τα πάντα από τη μία μέρα στην άλλη. Πριν χρόνια είχα ακούσει από έναν εκπαιδευτή μου να λέει ότι "δεν μπορείς να αλλάξεις προορισμό από τη μια στιγμή στην άλλη· αυτό όμως που μπορείς να αλλάξεις από τη μια στιγμή στην άλλη, είναι η κατεύθυνση". Και αλλάζετε κατεύθυνση κάνοντας ένα μικρό πράγμα διαφορετικό κάθε μέρα.


3. Προσέξτε τις ορμές σας και μάθετε να μην υποκύπτετε σε παιδαριώδεις ιδιοτροπίες.
- Η τάση να ξεκουραζόμαστε λίγο περισσότερο, να κοιμόμαστε λίγο περισσότερο, να αναβάλλουμε σημαντικές δραστηριότητες κάνοντας μη παραγωγικά πράγματα, είναι κάτι που χρειάζεται να το προσέξετε. Το να πείτε "δεν έχω όρεξη να πάρω τηλέφωνα σήμερα" ή "φοβάμαι τι θα μου πουν αν τους προτείνω την επιχείρησή μου", είναι παιδαριώδεις ιδιοτροπίες.

4. Ακούστε τις αυτο-εκλογικεύσεις σας και μην τις πιστεύετε.
- Το να λέτε "σήμερα μπορεί να μην έκανα πολλά, αλλά αύριο θα πάρω διπλά τηλέφωνα" είναι κάτι που ποτέ ΔΕΝ πρόκειται να κάνετε. Μην προσπαθείτε να δικαιολογείτε την έλλειψη πειθαρχίας και την αναβλητικότητα. Όσο το κάνετε αυτό, τόσο πιο πίσω θα μένετε.

5. Απολαύστε την καινούργια σας συνήθεια, διαφορετικά δε θα την κρατήσετε για περισσότερο από μία εβδομάδα.
- Υπάρχει μία φράση που λέει "κάνε τη δουλειά που αγαπάς ή αγάπα τη δουλειά που κάνεις". Βρείτε μία συνήθεια που αγαπάτε να κάνετε, που απολαμβάνετε να κάνετε ή που θα σας άρεσε να κάνετε και ξεκινήστε άμεσα.


Υ.Γ. : Οι 5 προτάσεις είναι του Leo Babauta. Τα σχόλια κάτω από την κάθε πρόταση είναι δικά μου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου